Don Bosko
Škola stranih jezika i računara

Škola stranih jezika i računara

Škola Don Bosko

Učenje uvijek zahtijeva trud, čiji stepen zavisi od nečije inteligencije. Stoga, idite srcem i ne odustajte. Greška je zaobići teškoće ili preskočiti ono što ne razumijete i preći na nešto drugo. Pozabavite se preprekom dok je ne prevaziđete…

Sv. Ivan bosko

Centar za obrazovanje i odgoj Don Bosko (CooDB) u Podgorici je dio obrazovnih centara koji se nalaze u čitavom svjetu: Indiji, Kini, Latinskoj Americi, Africi i Evropi. Na Balkanu su zadnjih godina obrazovni centri formirani u Bosni, Albaniji i na Kosovu.
CooDB je privatni centar za obrazovanje. Naš cilj je socijalno-pedagoški rad za prevazilaženje socijalnih kriza kroz obrazovanje i uvođenje u radni svijet mladih i odraslih u cilju smanjenja siromaštva. Zalažemo se za kvalifikaciju i pružanje šanse mladima i odraslima da kroz planirano obrazovanje dobiju novu životnu perspektivu. Obrazovni rad škole je nezavisan od političkih i vjerskih opredjeljenja. Uslovi za rad i učenje su veoma dobri, a opremljenost učionica i kabineta je na zavidnom nivou. Glavni moto je: »Kroz obrazovanje boriti se protiv siromaštva«. Nastava u školi je zasnovana na principu kurseva.

Upiši se!

Kursevi

Kursevi stranih jezika i računara se organizuju dva puta godišnje (februar i septembar) i traju tri i po mjeseca. Odvijaju se dva puta nedjeljno u trajanju od dva školska časa. Na ovim kursevima polaznici, mladi i odrasli, mogu obnoviti i proširiti svoja znanja i na taj način se bolje pripremiti za zanimanje koje im predstoji. Otvoreni su kako za mlade tako i odrasle.

Polaznici kurseva jezika rade po unaprijed utvrđenom nastavnom planu i programu, kroz tematske cjeline i gramatičku obradu, i pritom unaprijeđuju vještine razumjevanja, pisanja, čitanja i govora tj. komunikacije. U ponudi su sledeći kursevi:

Kursevi poljskog i slovenačkog jezika se održavaju u našim prostorijama, a organizovani su od strane ambasada tih zemalja u Podgorici.

Ukoliko polaznik ima predznanje, radi inicijalni test na osnovu kojeg se upućuje na odgovarajući nivo kursa radi daljeg usavršavanja jezika. Oni koji nemaju predznanje počinju sa učenjem od A1.1 nivoa. Svi polaznici na kraju kursa polažu test i ukoliko ga uspješno polože, dobijaju sertifikat škole Don Bosko.

Uslovi za rad su odlični. Nastava se izvodi u prijatnim i dobro opremljenim učionicama. Učionice su kompletno opremljene audio-vizuelnom i računarskom opremom, koju naši profesori koriste u svakodnevnom radu.

Kursevi se izvode profesionalno i stručno.

Od samog početka školu čini tim profesora koji svojim radom, iskustvom i entuzijazmom nastoje da kod polaznika stvore ugodnu i stimulativnu atmosferu, kako bi na taj način olakšali proces učenja i usavršavanja znanja. Profesori se redovno usavršavaju i upoznavaju sa novim metodama u nastavi jezika kroz seminare i obuke.

U nastavi se koristi savremena informaciona tehnologija i oprema koja podržava i prati nove trendove u bržem i dugotrajnijem sticaju znanja.

UČIONICE

Škola je savremeno opremljena i raspolaže dobrim prostornim mogućnostima. Posjeduje učionice za nastavu, računarsku učionicu, salu za organizovanje seminara i okruglih stolova kao i dobro opremljenu biblioteku.
Klasične učionice su opremljene računarima i projektorima koji daju mogućnost prikazivanja multimedijalnih sadržaja. Računarska učionica raspolaže sa 11 računara. Sve učionice su pokrivene internet mrežom.

MULTIMEDIJALNA SALA

Multimedijalna sala opremljena je video projektorom i platnom i pogodno je mjesto za sve vrste seminara, prezentacija i sličnih okupljanja.

BIBLIOTEKA

U biblioteci ljubitelji knjige mogu uživati čitajući neki od preko šest hiljada naslova koliko ih ovdje ima.

Galerija

Licenca

Kursevi jezika se izvode po programu koji je prilagođen Zajedničkom evropskom okviru za učenje stranih jezika. Pristup učenju jezika zasniva se, prije svega, na usmenoj i pismenoj komunikaciji i osposobljavanju za primjenu jezika u svakodnevnom životu.
Program za kurseve jezika uskladjen je sa CEF skalom (Zajednički evropski okvir za ocjenjivanje jezika) i obuhvata nivoe jezičkog znanja od A1 do B2+.
Program za kurs računara pisan je prema standardu ECDL (European Computer Driving Licence).
Naši kursevi su kao takvi licencirani od strane Ministarstva prosvjete i nauke Crne Gore, pa škola svojim polaznicima, koji uspješno završe kurs dodjeljuje priznate sertifikate u Crnoj Gori.
Licence za rad izdalo je Ministarstvo prosvjete i nauke Crne Gore:

  • Rješenje o licenciranju organizatora obrazovanja odraslih za engleski, njemački i španski jezik, i rad na računaru (izdato 27. decembra 2007. godine)
  • Rješenje o licenciranju organizatora obrazovanja odraslih za italijanski jezik (izdato 20. maja 2009. godine)
  • Odluka o usvajanju programa obrazovanja za engleski, njemački i španski jezik (izdata 14.09.2007. godine)
  • Odluka o usvajanju programa obrazovanja za rad na računaru (izdata 14.09.2007. godine)
  • Odluka o usvajanju programa obrazovanja za italijanski jezik (izdata 22.10.2008. godine)

(sva PDF dokumenta su u prilogu)

Kontakt

Centar za obrazovanje i odgoj Don Bosko
Zagrebačka 3, 81 000 Podgorica
Tel: +382 20 607 230

Direktor: Izidor Lukić
Koordinator na kursevima: Marjan Camaj
Tel: +382 69 542 028
Kancelarija: Pavel Koroš
Email: centar.donbosko@gmail.com

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien