POSTANI KUM DON BOSKO CENTRA!

Ko smo mi?

Don Bosko centar Podgorica djeluje na Koniku i obuhvata tri oblasti:

a) crkvu Presvetog Srca Isusovog,

b) školu stranih jezika i računara i

c) omladinski centar.

Don Bosko centrom rukovode Salezijanci koji su u Podgorici prisutni od 1966. godine. Salezijanci ili Družba sv. Franje Saleškog su rimokatolički crkveni red koji je 1859. utemeljio don Bosko. Osnovno djelovanje im je hrišćanski odgoj adolescenata i mladih, naročito najsiromašnijih i napuštenih.

a) Crkva Presvetog Srca Isusovog je katolička župa, koja svojim vjernicima nudi prostor molitve i bratskog druženja.

b) Škola stranih jezika i računara je sertifikovana obrazovna ustanova koja nudi kurseve engleskog, njemačkog, španskog, italijanskog i poljskog jezika, kao i kurseve za ličnu i poslovnu upotrebu računara.

c) Omladinski centar Don Bosko svakodnevno nudi besplatnu mogućnost okupljanja djece i mladih, koji uz asistenciju odraslih volontera učestvuju u organizovanju raznih edukativnih, kreativnih, sportskih i drugih programa i radionica.

Glavni ciljevi su:

 • razvoj djece i mladih u odgovorne, kreativne, sposobne mlade ljude;
 • osnažiti ih da se izraze i kažu ono što misle;
 • stimulisati razmjenu ideja i iskustava da saslušaju tuđe mišljenje i poštuju razlike;
 • podspješiti njihov fizički razvoj i upoznati ih sa zdravim stilovima života;
 • razvijanje aktivnog građanstva koje će doprinijeti razvoju društva u kojem žive.

Naš centar posjećuju djeca i mladi koji često dolaze is socijalno ugroženih porodica, oni koji žive na margini društva, bez roditeljskog staranja. Želimo da ih sklonimo sa ulice, da im pružimo ruku pomoći i podrške, i da kroz različite aktivnosti  stvorimo centar zanimljiviji od ulice. Centar je otvoren za sve bez obzira na nacionalnu, vjersku i svaku drugu pripadnost.

Posjetioci centra najčešće dolaze sa područja Konika, koji je najsiromašniji dio grada. Pojedini i iz drugih djelova koji su udaljeni od našeg centra i do 10 km. Posjetioci su uzrasta su od 7 do 20 godina. Centar djeluje po principima don Boskovog preventivnog sistema, koji je zaštitni znak naše ustanove. U centru rade mnogi mladi i odrasli kao volonteri, ali uvijek su dobrodošli i novi.  

Kako možeš da učestvuješ i ti?

Jedan od načina kako možeš učestvovati i sam jeste „kumstvo“. Kumovi svojim darom pomažu siromašnima, onima koji dolaze iz porodica koje nemaju dovoljno sredstava da priušte svom djetetu da učestvuje u „ozbiljnijim“ programima – školu cirkusa ili školu fudbala. Ako želiš da pomogneš djeci koja žele da se priključe našim aktivnostima ali njihove porodice nemaju sredstava da im to omoguće, postani kum jednog od njih. Sa prikupljenim sredstvima dajemo nagradu (platu) trenerima.

Mjesečni trošak za jedno dijete iznosi 25€, godišnji trošak 200€. Da bi postao kum – doniraš sredstva za mjesec ili za godinu dana, a možeš i sam odrediti iznos za određeni period. Sva prikupljena sredstva ćemo koristiti isključivo u svrhu za koju su prikupljana. Iz tih sredstava nećemo graditi, kupovati poklone i slično. 

Šta dobijaš ti od kumstva?

 • godišnji (mjesečni) izveštaj o radu škole
 • solidarnu zajednicu gdje pomažemo jedni drugima
 • našu zahvalnost i zahvalnost djeteta
 • lično zadovoljstvo
 • upis u listu donatora i sponzora

Šta dobija dijete od tvoje pomoći?

 • mogućnost da redovno pohađa školu fudbala/cirkusa
 • druženje sa vršnjacima !!!!!
 • ljepšu budućnost
 • kvalitetno ispunjeno slobodno vrijeme
 • fizički i svestrani razvoj i odgoj
 • nova prijateljstva
 • bolje navike
 • mogućnost da bude dio tima

Radujemo se tvom odgovoru.

Doniraj željeni iznos!

Doniraj po trajanju programa!

Podržati socijalno ugroženu dejecu ili omladinu sa pola mjesečne članarine na našim aktivnostima(škola fudbala, škola cirkusa i škola odbojke). Sa uplatom od 12.5€

Podržati socijalno ugroženu dejecu ili omladinu sa mjesečnom članarinom na našim aktivnostima(škola fudbala, škola cirkusa i škola odbojke). Sa uplatom od 25€

Podržati socijalno ugroženu dejecu ili omladinu sa članarinom za jedan semestar na našim aktivnostima(škola fudbala, škola cirkusa i škola odbojke). Sa uplatom od 125€

Podržati socijalno ugroženu dejecu ili omladinu sa članarinom za cijelu školsku godinu na našim aktivnostima(škola fudbala, škola cirkusa i škola odbojke). Pomozite im da postanu dio našeg tima i da pronađu svoje mjesto u zdravom stilu života!Sa uplatom od 250€

Naš kontakt

Ime vođe: Rudi Tisel

Broj telefona: +382 69 265 010

Email: omladinski.centar@donbosko.me

Ime organizacije: Don Bosko centar

Adresa: Zagrebačka 3, Podgorica

Žiro-račun za uplate iz Crne Gore:

NLB Montenegrobanka

Br žr: 530-19326-41

Račun za uplate iz inostranstva:

Ime: NVU DON BOSKO CENTAR PODGORICA

IBAN: ME25530005120005421475

SWIFT: MNBAMEPG

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien