Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Suradnja sa Mladi Info

Podgorica
28.06.2016

Šest osoba sa invaliditetom, koje su u protekla četiri mjeseca pohađale obuku iz engleskog jezika danas su zvanično završile sa obukom. Povodom završetka obuke, u prostorijama Mladiinfo Montenegro upriličena je dodjela diploma polaznicima kursa.

Obuka iz engleskog jezika obuhvatila je dva modula. Polaznici su zadovoljni kako kvalitetom obuke, tako i novim znanjima koja su stekli tokom četvoromjesečnog kursa. Dodatna motivacija bila je i prijatna atmosfera na časovima, ali i činjenica da im je obuka bila prilagođena, što je olakšalo proces učenja. Kako učesnici kažu, ovo je prvi put da su imali priliku da učestvuju na kursu koji je namijenjen samo osobama sa invaliditetom, a nadaju se da će biti još sličnih prilika u budućnosti.

Nakon završene obuke, troje od šest polaznika će biti zaposleno u nevladinoj organizaciji Mladiinfo Montenegro na period od pet mjeseci. Osobe sa invaliditetom će pisati i prevoditi tekstove za portal www.mladiinfo.me, te će znanje stečeno kroz obuku primijeniti u praksi.

Navedene aktivnosti sprovode se kroz projekat "OSIguraj budućnost", koji sprovodi Mladiinfo Montenegro, u saradnji sa Centrom za obrazovanje i odgoj Don Bosko, a finansijski ga podržava Zavod za zapošljavanje Crne Gore. Projekat traje 10 mjeseci, a generalni cilj projekta je socijalna inkluzija i povećanje zapošljivosti osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori.