Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Revija crkvenih horova

01.01.2012

Na dan Svete Obitelji, naš crkveni zbor je imao koncert sa drugim zborovima iz katoličkih župa u Crnoj Gori. Koncert je održan u crkvi Svetog Eustahija u Dobroti.

Puni uzbuđenja i radosti, krenuli smo iz Podgorice autobusom u tri sata poslije podne. Iako je nebo mijenjalo boju i postajalo sve tamnije, našoj radosti nije bilo kraja. Posebno nas je zadivio snijeg u prolazu na Cetinju kojeg smo svi toliko željni u Podgorici. Cijelim putem smo bili vrlo pažljivi da ne oštetimo naše vokalne sposobnosti.

Stigli smo u Dobrotu upravo kada je počela misa koju je predvodio kotorski biskup Ilija Janjić. Bili smo ugodno iznenađeni ljepotom crkve. Poslije mise počeo je koncert, a naš zbor je nastupao treći po redu. Kako se bližio naš nastup tako smo mi bili sve uzbuđeniji i molili Boga da sve prođe besprijekorno. Ali mi smo imali našeg anđela čuvara, časnu sestru Anitu koja nas je cijelo vrijeme ohrabrivala. Kad su prozvali naš zbor, uputili smo se prema oltaru i poredali se u tri reda. Naš zbor je bio najveći, a može se reći i najmješovitiji, od djece do najstarijih. Otpjevali smo dvije pjesme, dobili veliki aplauz i veliki osmijeh nam je svima krasio lice. Na kraju koncerta, svi zborovi ujedinjeni otpjevali su pjesmu “U sve vrijeme godišta”. Cijela crkva je odzvanjala našim radosnim glasovima.

Poslije koncerta, druženje se nastavilo uz pjesmu i zakusku priređenu u čast ove prigode. Na kraju, moramo se zahvaliti našoj dragoj časnoj sestri Aniti što je imala vjere u nas i što nas je tako dobro pripremila. Zahvalnost dugujemo i Don Janezu, časnoj sestri Ozani, Don Nošu i Don Viktoru na njihovoj duhovnoj podršci i usmjeravanju sviju nas.

Nelia Aguado