Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Ljetnji program za osnovce od 10 – 14 godina

06.06.2014

NVO „Don Bosko centar“ i ovog ljeta poziva djecu da kreativno ispune svoje vrijeme tokom raspusta.

Program je namijenjen osnovcima od 10 – 14 godina a sastoji se iz ljetnjeg programa – oratorija i školice stranih jezika.
Oratorij, u trajanju od 2 nedelje, obuhvata edukativne i kreativne radionice, igre i izlete na more.
Edukativne radionice imaju za cilj da djecu podstaknu na razmišljanje na određenu temu i pozivaju ih da nesmetano izraze svoje mišljenje i ideje. Sve se odvija kroz zabavne aktivnosti koje izvode animatori, koji uspijevaju da naprave opuštenu atmosferu u kojoj se djeca osjećaju slobodnom da se izraze i prihvaćenom, bez obzira na razlike među njima. Radionice im omogućavaju da otkriju nova i unaprijede postojeća znanja, da se odlično zabave i steknu nova prijateljstva.
U okviru kreativnih radionica ovog ljeta će se djeca po prvi put sresti sa radionicom recikliranja i izradom korisnih predmeta od već korišćenog materijala.
Ova radionica ima za cilj da maksimalno iskoristi dečiji kreativni potencijal kao i da u njima probudi različite sposobnosti u skladu sa njihovim uzrastom. Radionica će im omogućiti da otkriju nove talente i razviju maštu i kreativnost.
Ljetnja školica engleskog i njemačkog jezika će se odvijati svakog dana od 09:30 – 11:00hm, u trajanju od 3 nedjelje. Nakon časa, polaznici kurseva će se pridruživati učesnicima oratorija u kreativnim radionicama i igrama. Program je drugačiji od školskog, prilagođen i zanimljiv njihovom uzrastu. Nastavnici koriste komunikacioni pristup kroz radionice, rad u grupama, partnerski rad, igre po ulogama, kvizove i sl. Uz program koji rade i sam čas koji je do detalja osmišljen, djeca nemaju opterećenje da uče strani jezik, već vokabular i gramatiku usvajaju spontano i kroz igru.
Nakon radionica, svi posjetioci centra će učestvovati u sportskim i raznim drugim igrama. Ovaj dio programa podspješuje njihov fizički razvoj, razvija sportski i takmičarski duh, uči ih poštovanju pravila i fer igri.
Program počinje 16. juna, a aktivnosti se odvijaju svakog radnog dana od 09 – 13h.
Petkom svi posjetioci centra skupa idu na more, gdje se mogu još više zabaviti i zbližiti.