Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Fudbal turnir Konik 2011

29.06.2011

Na poziv organizatora turnira „Konik 2011“, sve tri vjerske zajednice u Crnoj Gori sa teritorije opštine Pogorica su gratis upisane da uzmu učešće na ovogodišnjem takmičenju u malom fudbalu. Pored naše ekipe „Katolička crkva“ učešće je uzela još i Islamska vjerska zajednica.
Ukupan broj prijavljenih ekipa je četrdeset. Ekipe su podjeljene u četri grupe sa po deset ekipa u grupi. Turnir je veoma posjećen. Ekipe koje učestvuju na ovom trurniru su igrački veoma jake i već nakon nekoliko odigranih kola favoriti u grupama se već naziru. Svakako, pravi fudbalski okršaji očekuju nas nakon grupne faze. Turnir je medijski veoma propraćen. Sve dnevne novine svakodnevno izvještavaju o rezultatima sa mečeva u svojim sportskim dodacima.
U prvih pet kola naša ekipa ima pozitivan bilans: tri pobjede i dva poraza. Rezultati naše ekipe nam daju za pravo da se nadamo da možemo proći grupnu fazu i da ćemo imati sportske sreće u nokaut fazi.
Prvenstveni cilj naše ekipe je druženje, razvijanje duha zajedništva. Želimo i da se prikažemo u što boljem svjetlu kako na takmičarskom polju, poštovanjem fer play principa, ali i, veoma važnom segmentu - njegovanju osnovnih ljudskih vrijednosti.

Želimo puno uspjeha našoj ekipi.
Marjan Camaj