Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

1. dan zimskog oratorija

21.01.2013

Zimski raspust je na izmaku, a Don Bosko centar se i dalje trudi da djeci obezbijedi dobru zabavu tokom kišovitih januarskih dana. Danas je počeo oratorij, program već dobro poznat našim redovnim posjetiocima, ali i izuzetno primamljiv onima koji se nam se po prvi put pridružuju.
Ovoga puta u grupi imamo i strance, mlađane Francuze koji, kako se čini, neće imati problema da se uklope u grupu i pored slabog poznavanja našeg jezika.
Za ovu godinu smo odabrali crtani film „Lorax: zaštitnik šume“. Djecu smo, nakon odgledanog dijela filma, podijelili u četiri grupe, u kojima su dobili prostor da komentarišu, izvlače teme i poruke, nadovezuju se na priču nekim svojim dogodovštinama.
Uvijek raspoloženi i puni novih ideja, animatori su im predložili da nam predstave reklame koje svakodnevno gledamo na televiziji, pa su nas odlično nasmijali dok smo gledali njihovu interpertaciju Mr. Propera, reklame za WC net, Snickers i Perwoll.

Dan je bio u znaku Lorax-a pa je tokom kreativnih radionica svaka grupa imala zadatak da na kamenu nacrta i oboji po jedan lik iz crtanog filma. Kroz prikaz nekih od učesnika, Lorax, Ted, njegova baka Norma i zlikovac O'Hare su poprimili potpuno nov i zanimljiv izgled.
Po ustaljenom rasporedu, na kraju dana su imali dovoljno prostora za različite vrste igara. Mnogim učesnicima je upravo ovaj dio programa i najomiljeniji.
Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže da zajedno podijelimo mnoge interesantne trenutke, i da se dobro družimo do kraja nedelje!
 

Jela